Football Leaks: miljoenendeals via Volendam

Reacties

Drie contracten die zijn gepubliceerd op de onthullingswebsite Football Leaks leiden naar een woonwijk in Volendam. Daar is in een eengezinswoning een zeker bedrijf Northfields Sports gevestigd dat geld verdient aan voetballers van FC Porto.

Football Leaks: miljoenendeals via Volendam

Zo valt in een van de documenten te lezen dat het Nederlandse Northfields bij de transfer van de Mexicaanse international Diego Reyes (foto), in 2013, een commissie zou krijgen van 500 duizend euro.

Northfields heeft tevens aandelen van de transferrrechten van Mauro Caballero (21) uit Paraguay en Héctor Cuiñones (23) uit Venezuela. Bij een transfer van Caballero gaat dertig procent van elke euro boven de twee miljoen naar Volendam. Cuiñones levert de firma twintig procent op van elke euro boven de 2,5 miljoen. De FIFA en UEFA strijden juist tegen invloed van derde partijen op transfers. 

Achter Northfields zit een Spaanse voetbalmakelaar uit Guadalajara en een 51-jarige man uit Edam die in het vaderlandse voetbal onbekend is. De Nederlandse directeur van Northfields Sports wil niet uitleggen hoe hij betrokken is geraakt bij voetbaltransfers.

Eerder kwamen we de geldstromen van Falcao volgende ook al terecht in een woonwijk. Toen in Purmerend. Niet dat daar nou echt een voetbalmakelaar woonde die miljoenen verdiende. Destijds leek Nederland een tussenstop in een fiscale route.

Lees meer over Football Leaks in de nieuwe editie van Voetbal International, die woensdag in de winkel ligt en je hier kunt bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.