Foor schiet NEC ook langs Willem II

Navarone Foor heeft opnieuw het verschil gemaakt voor NEC. Met een mooie goal hielp hij zijn elftal langs Willem II, dat verzuimde te scoren: 0-1.

Op voorhand beloofde het duel tussen Willem II en NEC weinig spektakel, want beide ploegen kwamen in de eerste drie Eredivisie-duels pas tot één schot op doel van binnen het strafschopgebied. Reden voor Willem II-coach Jurgen Streppel om Ajax-huurling Richairo Zivkovic te slachtofferen en Robert Braber de kans te geven in de spits. Braber kreeg voor rust twee mogelijkheden om het vertrouwen van zijn trainer terug te betalen, maar de 32-jarige aanvaller kopte beide keren uit kansrijke positie naast.

Dat was ook direct het enige serieuze doelgevaar in een matige eerste helft. Willem II kon weinig uitrichten met het vele balbezit, terwijl NEC zich beperkte tot tegenhouden. Debutanten Marcel Ritzmaier en Joey Sleegers konden het verschil ook niet maken. Sleegers werd bij rust zelfs naar de kant gehaald door Ernest Faber, die met middenvelder Gregor Breinburg meer controle wilde krijgen op het middenveld.

Foor
Die wissel veranderde weinig aan het spelbeeld, maar in de 64ste minuut kwam NEC uit het niets op voorsprong. Foor kwam vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied en liet keeper Kostas Lamprou kansloos met een schitterend schot in de bovenhoek: 0-1. Willem II reageerde direct op deze tegenslag door Ajax-huurling Lucas Andersen als invaller zijn debuut te laten maken.

De twintigjarige Deen claimde vrijwel direct na zijn entree een handsbal van Foor in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof ging daar niet in mee. Ook de invalbeurt van Zivkovic bood in de slotfase geen soelaas voor Willem II, dat zelfs van geluk mocht spreken dat Ritzmaier verzuimde oog-in-oog met Lamprou het duel in het slot te gooien.

Zo werd Foor al voor de tweede keer dit seizoen de matchwinner voor NEC. In het thuisduel met Excelsior bezorgde het Nijmeegse jeugdproduct zijn elftal met een schitterende goal een 1-0 zege. Promovendus NEC heeft nu zes punten uit vier wedstrijden, Willem II pakte slechts twee punten.