Foor kent geen genade: 'Koste wat het kost winnen van NEC'

Reacties

Navarone Foor kan de acties van de NEC-supporters aan zijn adres relativeren. De fans van NEC hingen in Nijmegen in aanloop naar de Gelderse derby posters op waar op stond dat de stad verboden terrein was voor de middenvelder. 'Dat is voetbalhumor', zegt het doelwit.

Foor kent geen genade: 'Koste wat het kost winnen van NEC'

Foor maakte in de zomer de pikante overstap van NEC naar rivaal Vitesse, hetgeen hem bij de Nijmgeese supporters niet in dank werd afgenomen. Zondag (12.30 uur) keert hij voor het eerst terug in De Goffert. Van enig mededogen voor zijn oude liefde, waar hij vijf jaar onder contract stond, is bij de 24-jarige middenvelder echter geen sprake: 'We moeten koste wat het kost winnen', zegt hij tegen FOX Sports.

'Het gaat bij hen ook alleen maar om de drie punten, ik weet hoe dat te werk gaat met de supporters eromheen. Die worden helemaal opgeladen voor de wedstrijd', weet Foor. De fanatieke fans richten zich met name op Foor. 'Dat hoort er natuurlijk bij', vindt hij. 'Dat kon je van tevoren al weten.'

De middenvelder laat zich echter niet van zijn stuk brengen. 'Ik beleef de wedstrijd gewoon zoals altijd, maar natuurlijk is het wel een belangrijke wedstrijd voor de club. Uiteraard wil je drie punten pakken, maar ik ben gewoon een nuchter iemand en laat het op me afkomen.'

Olie op het vuur
Foor kan in ieder geval op de steun van zijn aanvoerder Guram Kashia rekenen. 'Ik houd van Navarone, hij werkt erg hard voor het team. Het is een bijzondere wedstrijd en vanwege hem is het nog een stuk opwindender voor ons. Het zorgt voor extra olie op het vuur, dat maakt voetbal mooi', aldus de Georgiër.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.