Fontein stapt op als algemeen directeur ADO

Reacties

Maarten Fontein is per direct opgestapt als algemeen directeur van ADO Den Haag. De Hagenaar kon zich niet langer vinden in de plannen vanuit China.

Fontein stapt op als algemeen directeur ADO

'Het is voor iedereen, en zeker ook voor mij, een hele grote teleurstelling', aldus Fontein tegen VI. 'Alles verliep volgens plan, er waaide een goede frisse wind door de club, totdat in de afgelopen dagen de koers vanuit China rigoureus veranderde.'

Fontein doelt onder meer op de voorwaarden in zijn contract. De directeur was maandenlang voorgehouden dat hij vanuit Nederland alles moest leiden, met de Chinese aandeelhouders op afstand, maar daar was nu opeens geen sprake meer van.

'Het klopt dat ik me opeens totaal niet meer met het technische gedeelte binnen de club mocht bemoeien. Er leek opeens sprake te zijn van een plan B. Ik moest als loopjongen worden ingezet, met allerlei ridicule bepalingen. Zo stond er letterlijk dat ik op wedstrijddagen als eerste op het stadion moest zijn en pas als laatste mocht vertrekken. En meer van dit soort voorwaarden. Waar deze ommezwaai vandaan komt? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee, maar ik weiger hier aan mee te doen.'

Fontein was sinds augustus vorig jaar in dienst van ADO. Mede door zijn goede connecties in het verleden als zakenman in China, speelde hij een belangrijke rol bij de overname. De insteek was dat Fontein de komende drie jaar ADO zou leiden, maar daar is eigenaar Hui Wang (op de foto met Fontein) in de afgelopen dagen plotseling op teruggekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.