Fontein klopt tevergeefs aan bij FC Twente, PSV en Ajax

Maarten Fontein heeft tevergeefs een poging gedaan zijn positie bij de ECA te behouden. FC Twente, Ajax en PSV schuiven liever een eigen kandidaat naar voren.

Fontein klopt tevergeefs aan bij FC Twente, PSV en Ajax

Fontein maakte onderdeel uit van de directie van de Europese Club Associatie (ECA), die de belangen van de grotere Europese clubs behartigt, maar na dit jaar komt daar een einde aan.

Doordat FC Twente op de Europese ranglijst AZ is gepasseerd, kan Fontein niet meer als afgevaardigde van de Alkmaarders gekozen worden in de ECA. De pogingen via een andere Eredivisionist zijn positie te kunnen behouden zijn gestrand.

De drie Nederlandse clubs die iemand verkiesbaar kunnen stellen geven de voorkeur aan een kandidaat uit eigen gelederen boven Fontein. Ajax heeft Edwin van der Sar op het oog, terwijl FC Twente en PSV naar verluidt respectievelijk Henk Kesler en Peter Fossen naar voren willen schuiven.

Fontein ziet het als een heilloze weg. 'Nu gaan ze alle drie met hun eigen kandidaat komen, dat werkt bij voorbaat niet. Je moet als land met één sterke kandidaat komen. Maar daar komen ze zelf nog wel achter', aldus de Leidenaar in Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen