Fontein begint als interim-directeur bij ADO

Reacties

ADO Den Haag heeft Maarten Fontein officieel aangesteld als de opvolger van de vertrokken Piet Jansen. De nieuwe algemeen directeur gaat per 1 september op interim-basis aan de slag bij de Eredivisionist.

Fontein begint als interim-directeur bij ADO

Fontein wordt voor vier maanden ingehuurd om het overnameproces te begeleiden. In deze periode wil de toekomstig meerderheidsaandeelhouder United Vansen de organisatie van ADO Den Haag beter leren kennen.

Formeel zijn Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen nog de eigenaars van de Haagse club maar ze willen hun aandelen overdragen aan de nieuwe grootaandeelhouder Hui Wang van United Vansen.

De 62-jarige geboren Leidenaar ziet het niet als een probleem dat de Haagse cultclub in Chinese handen komt. 'ADO heeft een heel succesvolle periode achter de rug. Zeven jaar geleden was de club nog bijna failliet maar schrijft momenteel zwarte cijfers', zei Fontein eerder tegen Voetbal International. 'Het kan geen kwaad nu in zee te gaan met een partner om dit verder uit te bouwen. De potentie is er.'

Wang en Van der Kallen hadden Fontein op het oog om Jansen op te volgen. De voormalige directeur van Ajax, die daar opstapte als gevolg van het Rapport Coronel, en ex-bestuurslid van de belangenorganisatie European Clubs Association (ECA) kan zich voorstellen dat beiden bij hem zijn uitgekomen. Met Ajax sloot hij al deals in China en kwam er uitwisseling op gebied van jeugdvoetbal. 'Er zijn natuurlijk raakvlakken. Ik heb vierenhalf jaar in China gewoond en daar voor Unilever business met ijsfabrieken opgebouwd. Verder heb ik de nodige ervaring in het voetbal opgedaan bij Ajax, AZ, de ECA, UEFA en FIFA.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.