Fluminense verleidt Ronaldinho tot terugkeer in Brazilië

Reacties

In plaats van een lucratief contract in Turkije bij Antalyaspor heeft Ronaldinho ervoor gekozen om in zijn vaderland voor Fluminense te tekenen. Het is voor de 35-jarige spelmaker, die tot eind 2016 vastligt, de vierde Braziliaanse club in zijn carrière.

Fluminense verleidt Ronaldinho tot terugkeer in Brazilië

Ronaldinho had na zijn vertrek van eerder deze zomer bij het Mexicaanse Querétaro FC de clubs voor het uitzoeken. Zo flirtte Antalyaspor stevig met de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar. De voorzitter van die club stelde zelfs al een akkoord te hebben met de ex-speler van Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan.

Dat statement blijkt nu weinig waard. Fluminense en Ronaldinho hebben zojuist via Twitter bevestigd dat de 97-voudige international in Rio de Janeiro gaat spelen. Opmerkelijk, want tussen januari 2011 en juni 2012 speelde Ronaldo de Assis Moreira – zoals zijn volledige naam luidt – nog voor Flamengo, de grote rivaal van Flu.

Na een korte uitstap naar Mexico, waar Ronaldinho in een seizoen tot acht goals in 27 duels voor Querétaro kwam, is de Braziliaanse Serie A dus nu weer zijn bestemming. Na zijn vertrek bij Flamengo speelde Dinho daar ook al voor Atlético Mineiro. De baltovenaar begon zijn rijke loopbaan in 1998 bij Grêmio, de club uit zijn geboorteplaats Porto Alegre, alvorens hij in Europa furore maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.