Fluitconcert voor Vitesse na uitglijder tegen Go Ahead

Reacties

De crisis bij Vitesse zwelt aan. De Arnhemmers leken tegen Go Ahead op weg naar een moeiteloze zege, maar gaven een comfortabele voorsprong uit handen: 2-2. Direct na afloop klonk een fluitconcert in het Gelredome.

Fluitconcert voor Vitesse na uitglijder tegen Go Ahead

Het rommelde bij Vitesse al in de aanloop naar de ontmoeting met Go Ahead, dat het duizendste duel in de Eredivisie van de Arnhemmers was. Doordat de club in de afgelopen drie duels slechts één puntje vergaarde, vond Vitesse zich voor aanvang van de wedstrijd terug op de twaalfde plaats. Onacceptabel vanwege de ambities en mogelijkheden van Vitesse, zo vond ook trainer Peter Bosz, die ingreep door Kelvin Leerdam en Bertrand Traore te passeren ten faveure van Valeri Kazaishvili en Renato Ibarra.

Vitesse begon voortvarend aan het duel en had al in de elfde minuut een strafschop moeten krijgen, maar arbiter Tom van Sichem zag een overtreding van Bart Vriends op Denys Oliynik (foto boven) over het hoofd. In de 25ste minuut hielp Alex Schalk een enorme mogelijkheid namens Go Ahead onbenut. Hij besloot voor eigen succes te gaan in plaats van af te geven op de vrijstaande Jules Reimerink en zijn schot werd gekeerd door Eloy Room, de vervanger van de geblesseerde Piet Velthuizen. Room had ook antwoord op de rebound van Reimerink.

Jan-Arie van der Heijden van Vitesse in duel met Fernando Lewis.
Jan-Arie van der Heijden van Vitesse in duel met Fernando Lewis.

Daarna was het weer Vitesse dat heerste. Oliynik was kansrijk met een kopbal, terwijl een schot van Kazaishvili van de lijn werd gehaald. In de 41ste minuut was het alsnog raak voor Vitesse. Marko Veijinovic trof doel met een vrije trap, die verkeerd werd beoordeeld door Eagles-doelman Mickey van der Hart. Vlak na de rust sloeg Vitesse weer toe. Abiola Dauda pikte een mislukt schot van Davy Pröpper op en rondde van dichtbij af: 2-0.

Donderslag
Vitesse behield na die goal de controle en leek daarmee af te stevenen op een regelmatige zege. De aansluitingstreffer van Go Ahead kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. Rochdi Achenteh verspeelde de bal op domme wijze aan Alex Schalk, die wel raad wist met het geboden cadeautje en de bal in de verre hoek achter Room schoot: 2-1.

Daardoor begon de thuisclub ineens te knikkebenen. In de 83ste minuut buitte Go Ahead de Arnhemse onzekerheid uit, want de als stormram ingevallen verdediger Mawouna Amevor kopte de bal tegendraads achter Room. Het leed werd in de slotminuten bijna nog groter voor de thuisclub, maar Jeffrey Rijsdijk liet van dichtbij na de drie punten aan Go Ahead te bezorgen. Door de remise blijft Vitesse in het rechterrijtje steken, evenals Go Ahead.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.