Fluitconcert voor Heerenveen na pover gelijkspel

SC Heerenveen en De Graafschap moesten zaterdag genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Beide doelpunten vielen binnen twee minuten, waardoor de wedstrijd een kort hoogtepunt kende.

Heerenveen begon zwak aan het duel en speelde zonder belevenis. Desondanks kwam de ploeg van Ron Jans wel op voorsprong. Ondanks de treffer van Sven Kums in de 41ste minuut gingen de Friezen niet met een voorsprong de rust in.

Een minuut later maakte Michael de Leeuw op fortuinlijke wijze gelijk. In de tweede helft kon Heerenveen de verwachtingen ook niet waar maken. De Superboeren, waarbij Soufian El Hassnaoui de geblesseerde Rydell Poepon verving, hielden goed stand en keerden met een punt terug naar Doetinchem.

Na afloop werd de thuisploeg getrakteerd op een striemend fluitconcert. Heerenveen staat op de twaalfde plaats in de Eredivisie en kan bij een overwinning van Roda JC op ADO Den Haag zakken naar de dertiende positie. De Graafschap staat zestiende. Foto: VI Images