Flitsend kwartier Arsenal voldoende voor ruime winst

Arsenal heeft aan een kwartier voldoende gehad om West Ham United naar een grote nederlaag te spelen: 5-1. Onder aanvoering van Lukas Podolski voerde de ploeg van manager Arsène Wenger een show op.

West Ham United nam nog wel brutaal de leiding in de Londense derby. Jack Collison opende de score na achttien minuten, maar nog geen vijf minuten later antwoordde Arsenal al. Lukas Podolski zorgde voor de gelijkmaker.

In het eerste kwartier na rust stelde Arsenal orde op zaken. In een tijdsbestek van slechts elf minuten besliste de thuisclub de wedstrijd. Olivier Griroud maakte twee minuten na rust de 2-1, waarna Santi Cazorla en Theo Walcott in minuut 53 en 54 trefzeker waren. Giroud nam nummer vijf voor zijn rekening, waarna er nog ruim een half uur te spelen was.

Grote uitblinker aan Arsenal-zijde was Lukas Podolski. De Duitser maakte niet alleen de eerste Arsenal-treffer van de avond. Van de vier doelpunten na rust bereidde hij er liefst drie voor. Daarmee is Podolski de eerste speler in deze Premier League die drie assists in één wedstrijd levert.

Arsenal komt door de overwinning op 37 punten uit 23 duels. De ploeg blijft zesde aangezien nummer vijf Everton een punt meer heeft. West Ham United bezet de twaalfde plek in de Premier League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.