Flinke tegenvaller Arsenal: Debuchy drie maanden eruit

Reacties

Arsenal moet het ongeveer drie maanden doen zonder Mathieu Debuchy. Manager Arsène Wenger bevestigt op de clubwebsite dat de Franse rechtsback een operatie heeft moeten ondergaan aan zijn linkerenkel.

Flinke tegenvaller Arsenal: Debuchy drie maanden eruit

Aanvankelijk had Wenger nog de hoop dat de periode van afwezigheid zich zou beperken tot zes weken. Een ingreep bleek echter onvermijdelijk, waardoor die termijn is verdubbeld. 'Het is allemaal goed gedaan. Hij zal zich misschien één of twee weken eerder of later melden, maar het zal ongeveer drie maanden duren. Dat is gebruikelijk na zo'n operatie', meent Wenger.

Dat de 29-jarige verdediger tot de jaarwisseling is uitgeschakeld is een tegenvaller voor Arsenal. Afgelopen zomer kwam hij nog voor vijftien miljoen euro over van Newcastle United. 'Hoe zwaar zijn afwezigheid zal wegen moet blijken. Dat is afhankelijk van hoe goed we in staat zijn hem te vervangen. Daarvoor hebben we Calum Chambers gekocht', aldus een bezorgde Wenger.

Chambers streek net als Debuchy deze zomer neer in het Emirates Stadium. Hij kostte The Gunners nog vijf miljoen meer dan zijn tien jaar oudere concurrent. Behalve de van Southampton overgekomen Engelse jeugdinternational kan ook Héctor Bellerín uit de voeten op de positie van Debuchy. De negentienjarige Spanjaard, die opgeleid is bij Barcelona, maakte vorige week tegen Borussia Dortmund zijn officiële debuut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.