Flinke schorsing keepster Solo na beledigingen

Reacties

Hope Solo heeft een schorsing van zes maanden aan haar broek gekregen. De keepster van de Amerikaanse vrouwenploeg kreeg de sanctie naar aanleiding van uitspraken tijdens de Olympische Spelen.

Flinke schorsing keepster Solo na beledigingen

Solo, al jaren een van de bekendste gezichten in het wereldwijde vrouwenvoetbal, maakte de Zweedse ploeg tijdens de spelen in Rio uit voor 'een stelletje lafaards'. De Verenigde Staten verloor in de kwartfinale na strafschoppen van Zweden. De Scandinavische ploeg verloor uiteindelijk in de finale van Duitsland.

De schorsing van Solo werd opgelegd door de Amerikaanse voetbalbond. Bondspreses Sunil Gulati liet weten het gedrag van de 35-jarige keepster onacceptabel te vinden.

In een eerste reactie heeft Solo laten weten het besluit te betreuren. 'Ik kan niet de speelster zijn die ik ben, zonder mezelf te zijn. Ook al betekent dat dat ik niet altijd de juiste keuzes maak of de goede dingen zeg', zo weigert ze excuses te maken in de aan Sports Illustrated gegeven verklaring.

De 202-voudig international, die sinds 2000 onder meer wereldkampioen werd en twee keer goud won op de Olympische Spelen, raakte eerder ook al geregeld in opspraak door privéaangelegenheden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.