Flinke concurrentiestrijd voor Van Wolfswinkel bij Norwich

Reacties

Ricky van Wolfswinkel moet volop strijden voor speelminuten bij Norwich City. Zaterdag start voor de promovendus de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace, maar trainer Alex Neil houdt wat betreft de spitspositie nog alle opties open.

Flinke concurrentiestrijd voor Van Wolfswinkel bij Norwich

De voormalige spits van FC Utrecht en Vitesse leek deze zomer terug te keren bij Sporting Lissabon, de club waarvoor hij Nederland in 2011 verliet. Na een goede periode in Portugal stapte hij voor tien miljoen euro over naar Norwich, waar zijn kennismaking met de Premier League mede door blessureleed op een mislukking uitdraaide. In het seizoen 2013/14 kwam de Nederlander tot 25 competitieduels, waarin hij slechts één keer trefzeker was.

Omdat zijn rentree bij Sporting afketste, aast de goaltjesdief nu op revanche. Maar daarbij krijgt hij niet zomaar het vertrouwen van zijn manager. 'Ik moet genoeg opties hebben', zo becommentarieert Neil de toekomst van Van Wolfswinkel, die nog tot medio 2017 vastligt bij The Canaries. 'Als ik alleen met Lewis Grabban en Cameron Jerome de competitie in ga, is dat te weinig. Als er dan eentje geblesseerd raakt, heb ik te weinig spitsen.'

'En in het geval van Ricky heb ik nog geen definitief oordeel kunnen vellen', aldus Neil. 'Zijn houding is in ieder geval wel erg goed. Ik zie hem nu als een van de spitsen en zo zal het ook blijven.'

Grabban kwam vorige zomer over voor 3,7 miljoen euro van AFC Bournemouth. Vorig seizoen beleefde hij met twaalf goals in 36 duels een goed seizoen. Dat gold ook voor Jerome, die eveneens een jaar geleden werd weggeplukt en voor twee miljoen euro Stoke City achter zich liet. Hij was in 45 officiële optredens 21 keer trefzeker. De 28-jarige aanvaller speelde eerder ook voor Middlesbrough, Cardiff City en Crystal Palace.

In Engeland gaan ondertussen nog steeds berichten dat Norwich nóg een spits wil halen. Dieumerci Mbokani van Dinamo Kiev zou in beeld zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.