Flinke boete dreigt voor Kroatië na vuurwerkincident

Reacties

De nationale bonden van Kroatië en Turkije krijgen maandag te horen welke straf de UEFA hen oplegt wegens de ongeregeldheden van vrijdag tijdens de respectievelijke EK-duels met Tsjechië en Turkije.

Flinke boete dreigt voor Kroatië na vuurwerkincident

Vooral de Kroaten zullen met enige angst uitkijken naar het oordeel van de UEFA, dat zaterdag heeft laten weten het racistische leuzen, onrust op de tribunes en het gooien van vuurwerk en andere objecten op het veld niet onbestraft te laten. Tijdens die incidenten lag de wedstrijd tussen Tsjechië en Kroatië enkele minuten stil.

Middenvelder Ivan Rakitic zei vrijdag nog te vrezen voor diskwalificatie van Kroatië, dat met vier punten tweede staat in Groep D en afstevent op de achtste finale. Zo'n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen. Waarschijnlijk blijft het bij een boete van een bedrag met vijf nullen.

De UEFA is ook van plan Turkije te bestraffen. Vrijdag betrad een Turkse fan het veld van het stadion in Nice tijdens het verloren EK-duel met Spanje (0-3). De tuchtcommissie zal maandag ook oordelen over het vuurwerk en andere brandende objecten, aangestoken door de supporters van de Turken. Dat gebeurde zondag ook al in het eerst EK-duel met Kroatië.

Eerder werden de bonden van Engeland en Rusland al op de vingers getikt vanwege de rellen buiten de stadions. De UEFA dreigde die landen met uitsluiting van het EK als dergelijke incidenten zich nog eens voordoen. Ook de Kroaten vreesden te worden geconfronteerd met een voorwaardelijke diskwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.