FK Rostov vreest nieuwe straf na banaan tegen PSV

Reacties

FK Rostov hangt een nieuwe straf boven het hoofd naar aanleiding van racistisch gedrag van de supporters in het Champions League-duel met PSV woensdagavond (2-2).

FK Rostov vreest nieuwe straf na banaan tegen PSV

Een supporter van de Russische nummer vijf gooide aan het begin van de tweede helft van het treffen met PSV een banaan op het veld. Dat werd in eerste instantie niet opgemerkt door de arbitrage of de spelers, waardoor de banaan minstens vijftien minuten bleef liggen. Het incident is echter wel geregistreerd door televisiecamera's, waardoor de UEFA een onderzoek heeft gestart.

Het is niet de eerste keer dat de supporters van Rostov zich misdragen. De UEFA had de club al bestraft na racistisch gedrag in het duel met Ajax in de voorronde van de Champions League (4-1), tegen PSV bleef daarom al een deel van het stadion gesloten.

Een woordvoerder van de Russische bond vreest nu een zwaardere sanctie: 'Deze banaan zal ons duur komen te staan. Gezien het recente verleden is dit het ergste wat de club kon overkomen. Misschien wordt Rostov gedwongen een wedstrijd achter gesloten deuren te spelen.'

Het eerstvolgende thuisduel van Rostov in de Champions League is op 19 oktober tegen Atlético Madrid. Op 6 december staat de return tegen PSV op het programma.

Legia Warschau
Waar Rostov nog in afwachting is van een straf van de UEFA, is de sanctie voor Legia Warschau al wel bekend. De Poolse topclub moet het thuisduel met Real Madrid op 2 november zonder publiek spelen. Aanleiding zijn de ongeregeldheden tijdens het thuisduel met Borussia Dortmund op 14 september (0-6).

De UEFA heeft Legia tevens een boete van 80.000 euro opgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.