Fitte Denswil bewijst ongelijk Club Brugge, dansende Evra

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fitte Denswil bewijst ongelijk Club Brugge, dansende Evra

• Geen maandag gaat tegenwoordig meer voorbij zonder de vrolijke Patrice Evra.

Stefano Denswil heeft maandag duidelijk gemaakt dat hij topfit is. Volgens zijn werkgever Club Brugge kwam hij zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Eupen (3-1 winst) niet in actie omdat hij last had van een blessure. De verdediger mikt volgens de geruchten op een transfer.

Volgens mij ben ik gewoon fit 😉

Een bericht gedeeld door Stefano Denswil (@stefanodenswil) op

Peter Bosz en zijn assistent Hendrie Krüzen namen plaats in de Borussia Dortmund-taxi voor een quiz.

• NEC nam zondag met een wedstrijd afscheid van clubicoon Jeffrey Leiwakabessy. Leiwa kwam gedurende twee periodes twaalf jaar uit voor de Nijmeegse hoofdmacht.

Robin van Persie vierde zondag zijn 34ste verjaardag. Om een Yaya Touré-scenario te voorkomen, kreeg de Oranje-international een taart van Fenerbahçe.

'Het oude systeem was spannend. Als je nu de eerste penalty mist en de tegenstander schiet de volgende twee er wel in, sta je gelijk 2-0 achter. Een enorm voordeel voor de tegenpartij.'
• De 'ABBA-penaltyreeks', die een primeur kende tijdens de Community Shield tussen Arsenal en Chelsea, kan op weinig sympathie rekenen van Liverpool-legende Steven Gerrard. Het alternatieve systeem waarbij niet één ploeg steeds als eerste mag aanleggen (AB AB), maar de teams om en om mogen beginnen (AB BA), zorgt er volgens de voormalig Engels international juist voor dat er een oneerlijkere situatie ontstaat, in plaats van een eerlijkere.

• Een opvallende carrieremove: Pablo Daniel Osvaldo stopte vorig jaar op 30-jarige leeftijd met profvoetbal om zicht te richten op, naar nu blijkt, de muziek. Zijn eerste album is een feit en werd vandaag gepresenteerd aan AS Roma-icoon Daniele De Rossi.

• Wat een trap! Ook op 39-jarige leeftijd laat Didier Drogba zien nog altijd over een geweldig schot te beschikken. De oud-spits van onder meer Chelsea speelt sinds april in de Verenigde Staten op het derde niveau bij Phoenix Rising, waar hij tevens mede-eigenaar van is. De Ivoriaan schoot in de wedstrijd tegen het tweede van LA Galaxy heerlijk raak.

• Waarom ouderwets latje trappen als je ook gewoon een drone uit de lucht kan schieten? Bij AS Roma dachten ze er net zo over. Radja Naingolan, Kevin Strootman en oud-gediende Cafú gingen de strijd met elkaar aan.

• Van harte gefeliciteerd Tom Beugelsdijk! Het boegbeeld van ADO Den Haag is vandaag 27 jaar oud geworden. Naar verluidt wil Beugelsdijk het vanavond rustagh aandoen...

'Net als alle andere Nederlanders fiets ik veel. Ook train ik wel eens mee met Ajax Onder-19. Maar de conditie wordt minder en minder.'
Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooy keren eenmalig terug bij Manchester United. De clublegendes van The Mancunians nemen het 2 september op tegen die van Barcelona. De oud-doelman van United, en huidig algemeen directeur van Ajax, laat weten fit te zijn voor de wedstrijd die wordt gespeeld om geld op te halen voor het goede doel.

• Een prachtig gebaar van Preston North End. Hun supporter Bernard is inmiddels 105-jaar oud en fan van het eerste uur. De club laat weten dat hij aanstaande zaterdag de spelers voor mag gaan als ze het veld betreden.

• Ineens was 'ie daar. Niemand minder dan Diego Maradona dook op in het Brabantse Mierlo. De voormalig beste speler van de wereld was daar voor een training met zijn FC Fujairah, een tweede divisieclub uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het kan verkeren...

Eloy Room is niet bang om de concurrentiestrijd met Remko Pasveer te verliezen. Vol vertrouwen liket hij een tweet waarin wordt geschreven dat Vitesse-supporters het vermoedelijk niet accepteren als Pasveer onder de lat komt te staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.