Fitheid Ronaldo houdt Spaanse gemoederen opnieuw bezig

Reacties

Cristiano Ronaldo (29) werkt toe naar een nieuw seizoen met Real Madrid. Waar de Portugese sterspeler zelf claimt volledig hersteld te zijn van een knieblessure zijn er wel degelijk flinke twijfels over zijn fysieke gestel.

Fitheid Ronaldo houdt Spaanse gemoederen opnieuw bezig

'Ik ga proberen mijn best te doen zoals altijd, mijn ploeggenoten te helpen en ik ga op zoek naar goals en prijzen met Real', zo begon Ronaldo politiek correct tijdens een sponsorbijeenkomst in Tokyo.

Vervolgens kreeg hij al snel vragen over zijn blessure. 'Ik voel me heel erg goed. Mijn blessure is weg', aldus Ronaldo, die al in de slotfase van het vorige seizoen kwakkelde met knieklachten. Op het WK gaf hij wel acte de présence, maar viel hij – mogelijk door opnieuw opspelende knieklachten – door de mand. Portugal werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

In Marca  is de knieblessure van Ronaldo ook onderwerp van gesprek. De krant meldt dat Ronaldo ondanks de rust die hij nam na het WK nog steeds hinder ondervindt van het gewricht. En hoewel hij in staat is aan de voorbereiding te beginnen, zal Real hem allesbehalve zwaar gaan belasten in de wittebroodsweken van het nieuwe seizoen om verergering te voorkomen.

Ondertussen mikt Ronaldo op een evenaring van het vorige successeizoen, waarin de Champions League winnend werd afgesloten. 'Een fantastisch seizoen. We hebben nu de kans om wel vijf of zes hoofdprijzen te pakken dit seizoen. Daar focus ik me volledig op.'

Tot slot keek Ronaldo vooruit. 'Ik hoop zeker nog zes tot zeven jaar op het hoogste niveau in clubverband mee te draaien', aldus de superster. Het is vooralsnog wel afwachten of hij op 12 augustus van de partij zal zijn in het duel om de Europese Super Cup met Sevilla. Op 19 en 22 augustus is Atlético Madrid tegenstander in het tweeluik om de Spaanse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.