Fischer: 'Winnaar Guidetti bij Feyenoord grote verliezer'

Reacties

De beladen halve finale tegen Jong Zweden werd een teleurstelling voor Viktor Fischer. De 21-jarige Ajacied sprak over een schandaal en deelde John Guidetti van repliek.

Fischer: 'Winnaar Guidetti bij Feyenoord grote verliezer'

Fischer kwam zaterdag niet verder dan een invalbeurt in de blessuretijd van de halve finale van het EK Onder-21. Bij zijn entree was het pleit al beslecht in het voordeel van Jong Zweden (1-4).

Maar de Ajax-aanvaller hield niet alleen vanwege zijn korte invalbeurt een nare smaak over aan de verloren wedstrijd. Fischer was niet te spreken over het gedrag van de Zweedse aanhang, die floot tijdens het Deense volkslied. 'We moeten er heel trots op zijn dat wij dat als Denen nooit doen. Ik hoop het niet nog een keer te moeten ervaren. Het was schandalig', zei hij in Deense media.

Minder uitgesproken maar des te vilein reageerde Fischer op Guidetti, die in alle euforie na de 4-1 zege in de halve finale ietwat provocerend Jong Denemarken de 'slechtste tegenstander op dit EK' had genoemd. De oud-Feyenoorder slikte het niet veel later in, maar nam de schijnbare onderschatting van de Denen door Guidetti niet weg.

'Dit soort spelers is altijd interessant', zei Fischer. 'Hij is een goede speler en altijd gemotiveerd. Het was een sterke Zweedse ploeg. Ik kan zeggen dat ik een van de Denen was die gefocust was op deze wedstrijd, omdat we tegen Zweden moesten. Ik voel me dan ook niet aangesproken, maar hij mag dat zeggen als de winnaar. In zijn tijd bij Feyenoord was hij altijd de grote verliezer. Dus hij mag er nu wel van genieten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.