Fischer richt zich bij Ajax op linksbuitenpositie

Reacties

Viktor Fischer (21) gaat dit seizoen in eerste instantie voor een basisplaats als linksbuiten van Ajax. De Deen had twee weken vakantie en meldde zich maandag met de selectie in De Lutte voor het trainingskamp.

Fischer richt zich bij Ajax op linksbuitenpositie

Ruim twee weken geleden speelde Fischer nog met Denemarken op het EK Onder-21, waarin hij uiteindelijk in de halve finale verloor van de latere winnaar Zweden. 'De motor moet even op gang komen, al ben ik er maar zestien dagen uit geweest sinds mijn laatste wedstrijd', vertelt de aanvaller op de clubwebsite.

'Hopelijk blijf ik nu fit. Dat is waar ik dit seizoen voor moet zorgen', doelt de Deen op het slepende blessureleed dat hem vorig seizoen achtervolgde. Fischer moest liefst veertien maanden toekijken met een zware hamstringblessure. 'Ik heb nu gelukkig een paar goede weken van de voorbereiding om op mijn niveau te komen voor dit seizoen.'

Fischer richt zich voorlopig op de positie links voorin. 'Ik denk linksbuiten', antwoordt hij desgevraagd op de vraag waar hij zichzelf ziet voetballen. 'Dat zegt mijn gevoel en dat wil ik ook graag. Ik vind dat dat eigenlijk mijn positie is. Maar in de spits of op 10 vind ik ook prima. Dat zijn allemaal posities die je als aanvaller moet kunnen invullen.'

Topfit
Op 28 of 29 juli begint voor Ajax de voorronde van de Champions League, waarvoor vrijdag wordt geloot. 'Dan moet ik topfit zijn', aldus Fischer, die in het slot van het vorige seizoen nog wel zijn rentree maakte. Uiteindelijk sloot hij die jaargang af met drie goals in vier competitieduels. In de twee seizoenen daarvoor had hij al de nodige Eredivisie-ervaring opgedaan: 2012/13: 23 duels, 10 goals en 2013/14: 24 duels, 3 goals.

De nog tot medio 2017 vastliggende Fischer zal bij Ajax moeten strijden met Ricardo Kishna om de linksbuitenpositie, waar ook Lasse Schöne uit de voeten kan. Verder heeft Ajax-trainer Frank de Boer in de voorhoede de keuze uit spits Arek Milik en Anwar El Ghazi, alsmede Queensy Menig en Robert Muric.

Bovendien tekent Amin Younes, óók een linksbuiten, spoedig een driejarig contract. De Duitse jeugdinternational komt over van Borussia Mönchengladbach. Ajax gaat bovendien Yaya Sanogo een jaar huren van Arsenal. Hij moet met Milik gaan concurreren om de spitspositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.