Fischer rekent zichzelf magere zege Ajax aan

Dat Ajax zondag met 'slechts' 2-0 won bij PEC Zwolle, mocht met name Viktor Fischer zich aanrekenen. De jonge Deen erkende na afloop dat hij bepaald niet zorgvuldig was geweest.

Doordat hij niet had gescoord, kon Fischer minder van de zege genieten dan normaal. 'Begrijp me niet verkeerd, ik ben hartstikke blij met deze overwinning', aldus de dribbelaar tegen de NOS. 'Maar ik heb wel een paar kansen gekregen die hadden mogen zitten.'

Fischer belooft de komende weken alsnog zijn doelpunten mee te pikken. 'Maar we hadden tegen PEC bij rust 4-0 voor moeten staan. Heel stom dat dat niet gelukt is. We beloonden onszelf niet en dan wordt het in de tweede helft vechten. Dat willen wij niet', ging hij verder. 'Gelukkig hebben we wel genoeg kwaliteit om zo'n wedstrijd dan alsnog te winnen.'

Door de zege voert Ajax met 35 punten uit veertien duels de ranglijst aan. Sinds de entree van Frank de Boer als trainer stonden de Amsterdammers er in deze fase van de competitie nog nooit zo goed voor. 'We zitten in een lekker ritme', aldus Fischer. 'Deze lijn moeten we doortrekken, dan winnen we zaterdag ook van SC Heerenveen.'