Fischer: 'Nu moet ik ritme opbouwen, ik heb geen haast'

Ook al speelde Viktor Fischer voor het eerst in ruim dertien maanden weer een volledige wedstrijd, hij is niet helemaal tevreden na het thuisduel van Jong Ajax met FC Eindhoven vrijdag in de Jupiler League (1-2).

De twintigjarige Deen leidde kort na rust namelijk de openingstreffer van de bezoekers in De Arena in. Na een fout van Fischer zorgde Roald van Hout voor 0-1. 'Ik heb die man in mijn rug nooit gezien. Hij maakt het goed af, maar ik had natuurlijk wel een rotgevoel', reageerde de aanvaller na de wedstrijd.

Ficher maakte zijn slippertje echter al snel goed, want in de 52ste minuut trok hij de stand gelijk. 'Ik was wel blij dat ik snel kon scoren en ik had ook het gevoel dat wij de bovenliggende partij waren. Ik dacht écht dat we zouden winnen', stelde Fischer op de clubwebsite.

FC Eindhoven zegevierde echter met 2-1, maar Fischer speelde voor het eerst weer een hele wedstrijd en was ook weer trefzeker in competitieverband. Voor de Deen goed nieuws. 'Nu moet ik ritme opbouwen en dat zal ik de komende tijd in Jong Ajax doen. Ik heb geen haast.'

Op 23 februari vorig jaar liep Fischer een hamstringblessure op tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ (4-0 winst). In eerste instantie verwachtte Ajax de aanvaller zes weken kwijt te zijn, maar de kwetsuur bleek veel ernstiger. Een operatie was onvermijdelijk, waardoor Fischer dertien maanden aan de kant stond.

Fischer speelde sinds zijn debuut op 20 oktober 2012 in totaal zeventig officiële wedstrijden namens Ajax en was daarin goed voor negentien doelpunten.