*

Fischer blijft waakzaam bij Ajax: 'Snel weer vergeten'

media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Fischer blijft waakzaam bij Ajax: 'Snel weer vergeten'

Fischer blijft waakzaam bij Ajax: 'Snel weer vergeten'

Viktor Fischer was dit seizoen dé revelatie in de kampioensploeg van Ajax. Ondanks de razendsnelle ontwikkeling van de nog altijd maar achttienjarige Deen waardeert hij wat hij heeft in Amsterdam. Hoewel heel Europa hem volgt, denkt hij nog lang niet aan een transfer.

'Ik worstel eerst nog met de vraag hoe je op dit niveau kunt blijven terwijl de aandacht toeneemt, en wat je moet doen om nog beter te worden', vertelt Fischer in Voetbal International. 'Ik ken veel spelers die jong debuteerden in het nationale team en daarna nooit echt zijn doorgebroken. Pas als je 25 bent, moet je echt laten zien hoe goed je bent. Ik heb hier nog niks bereikt. Als ik volgend seizoen niet goed genoeg presteer en terug moet naar Denemarken, ben ik net zo snel weer vergeten.'

'Het zou arrogant zijn als ik vond dat ik hier klaar was', vervolgt Fischer, die medio februari zijn contract verlengde tot medio 2017. 'Ik hoop ooit de beste speler van Ajax te worden, zoals Jan Vertonghen dat vorig seizoen was. Als daarna concrete interesse uit het buitenland komt, weet je dat je echt te goed bent geworden.'

Fischer: 'Maar dan zal ik beter moeten omgaan met het mentale aspect. Leren dat het net zo belangrijk is om niet alleen drie punten te pakken in een vol stadion tegen topclubs maar ook als er maar vijfduizend mensen op de tribune zitten. En proberen de status van bijvoorbeeld Siem de Jong te bereiken. Dus voorlopig ben ik hier nog niet weg.' (Yoeri van den Busken)

Lees in de nieuwe Voetbal International het uitgebreide interview met Viktor Fischer, die terugblikt op het seizoen van zijn doorbraak.

In het eerste nummer na de 32ste landstitel is er nog veel meer aandacht voor de kampioen. Daley Blind reconstrueert hoe hij van een verguisde speler een publiekslieveling werd en Johan Cruijff ontvouwt in een acht pagina's dik interview hoe hij de toekomst van Ajax ziet. Klik hier voor de inhoud van VI nr. 19.

Laatste nieuws

meer artikelen