Fischer al vol bravoure in België: 'Iedereen begint altijd over Ajax'

Reacties

Viktor Fischer heeft zijn draai al gevonden bij Antwerp FC, de club met grote ambities. De doelen van de 27-jarige Deen sluiten daarop aan. 'Met Ajax kampioen, met Kopenhagen kampioen en straks met Antwerp kampioen: dat is honderd procent het doel', laat hij weten in Het Nieuwsblad.

Fischer al vol bravoure in België: 'Iedereen begint altijd over Ajax'
© Pro Shots

De grote verwachtingen die dateren uit de periode van zijn doorbraak bij Ajax heeft de 21-voudig Deens international nooit helemaal waargemaakt. Na periodes bij Middlesbrough en FSV Mainz 05 keerde hij begin 2018 terug naar Denemarken om te gaan spelen voor FC Kopenhagen. Bij die club vertrok hij eind vorige maand, nadat duidelijk werd dat er geen basisplaats in zat voor hem. Bij zijn nieuwe club Antwerp heeft Fischer die wel al.

Fischer heeft zijn draai al gevonden in de havenstad, zo maakt hij duidelijk in een groot interview: 'Dit is gewoon een heel mooie club. Alles is nieuw. En de ambities zijn groot. Net wat ik nodig had.' Antwerp eindigde vorig seizoen in de reguliere competitie als tweede, waarna de club in de kampioensgroep zakte naar plek drie. The Great Old is in de voorbije jaren naar de Belgische top toegegroeid en er is op weg naar het nieuwe seizoen flink geïnvesteerd. Na twee nederlagen in de eerste twee speelrondes werd zondag met 2-5 gewonnen bij Standard Luik door vijf goals van Michael Frey.

Fischer reageert na die wedstrijd met een knipoog op de prestaties van de spits, vol bravoure, zoals we hem in Nederland leerden kennen. 'Alles was vandaag een goal bij hem. Ik zei al: "Hij moet vandaag niet naar bed gaan met zijn vriendin, anders krijgt hij een tweeling".'

In België wordt veel verwacht van Fischer. De linksbuiten wordt voorgelegd hoe terecht dat eigenlijk nog is? Het verwachtingspatroon is grotendeels gebaseerd op zijn periode in Amsterdam. Fischer: 'Iedereen begint altijd over Ajax. Ja, dat zal niet meer veranderen. Het is een deel van mijn geschiedenis. Ik heb er fantastisch mooie jaren gekend en helaas ook blessures gehad', antwoordt Fischer. Hij geeft aan dat hij in zijn carrière ook het slachtoffer is geworden van een verkeerde diagnose, die hem veel tijd heeft gekost voor het herstel van een hamstringblessure.

Denkt de aanvaller dat hij zijn oude Ajax-niveau nog kan halen? Fischer: 'Dat is lastig en gevaarlijk om te zeggen. Want als ik op dat niveau zit, zal iedereen zeggen: dan is hij een van de betere spelers in de Belgische competitie. Het belangrijkste is dat ik tevreden ben met wat ik doe tijdens trainingen en in de wedstrijden. Het was al goed, maar het kan nog veel beter.'

Bekijk hieronder een van de mooiste goals van Fischer uit zijn Ajax-tijd, gemaakt tegen FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.