Firmino maakt einde aan ongekende doelpuntendroogte Liverpool

Liverpool heeft eindelijk zijn eerste Premier League-doelpunt van 2021 te pakken. Daarmee komt er een einde aan een curieuze reeks wedstrijden zonder doelpunten.

Tottenham Hotspur
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Sinds de aanstelling van Klopp in 2015 kende Liverpool wisselvallige fases, maar het maken van doelpunten was eigenlijk nooit een probleem. Vooral de laatste jaren was de ploeg van Klopp buitengewoon productief. Dat was ook dit seizoen het geval. Op 19 december won Liverpool nog met 0-7 bij Crystal Palace.

In het Premier League-duel met West Bromwich Albion van 27 december opende Sadio Mané na twaalf minuten de score. West Brom trok vervolgens de stand gelijk en die tik kwam Liverpool niet meer te boven. Het bleek het begin van een dramatische serie resultaten van de regerend kampioen. Tegen Newcastle United, Southampton, Manchester United en Burnley werd er niet gewonnen én niet gescoord.

In de topper tegen Tottenham brak Roberto Firmino dan ein-de-lijk de ban. In de vierde minuut van de extra tijd van de eerste helft tikte de Braziliaan de bal van dichtbij binnen na goed werk van Mané. Het was een niet te missen kans voor Firmino, die zo een einde maakte aan de doelpuntendroogte van The Reds.

Na 482 minuten zonder doelpunt (exclusief blessuretijd, het werkelijke aantal ligt dus rond de 500) konden de mannen van Klopp weer eens juichen.