'Firmino kondigt tegenover Klopp vertrek bij Liverpool aan'

Reacties

Roberto Firmino gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Volgens Sky Sports heeft de Braziliaan aan Liverpool-manager Jürgen Klopp duidelijk gemaakt dat hij de club na acht jaar gaat verlaten.

'Firmino kondigt tegenover Klopp vertrek bij Liverpool aan'
© Pro Shots

Firmino heeft een aflopend contract en is toe aan een nieuw avontuur. De 31-jarige aanvaller speelt in de laatste weken een minder grote rol, sinds hij is teruggekeerd van blessureleed. In de eerste maanden van het seizoen was de routinier nog zeven keer trefzeker in de Premier League. Met Darwin Núñez (23) en Cody Gakpo (23) voegde Liverpool dit seizoen twee jongere aanvallers aan de selectie toe.

Liverpool nam Firmino medio 2015 voor 41 miljoen euro over van 1899 Hoffenheim. De spits die uitblonk in meevoetballen en drukzetten, groeide uit tot een belangrijke schakel en vormde een succesvolle voorhoede met Mohamed Salah en Sadio Mané. Hij was een meester in het creëren van ruimtes voor de buitenspelers. Firmino won in 2019 de Champions League met Liverpool en The Reds kroonden zich een seizoen later voor het eerst sinds 1990 tot kampioen van Engeland.

Spelersprofiel

Roberto Firmino


Geboortedatum:
2 oktober 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Maceió
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Al Ahli
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.