Fiorentina-transfer Diks aanstaande: 'Een mooie stap'

Reacties

Kevin Diks staat bij Vitesse voor een vertrek naar Fiorentina. De verwachting is dat de clubs er snel uit zullen zijn en de rechtsback ziet een transfer naar de Serie A wel zitten.

Fiorentina-transfer Diks aanstaande: 'Een mooie stap'

De negentienjarige Diks - die in Arnhem in het bezit is van een tot medio 2018 doorlopend contract - ziet een overstap naar Fiorentina wel zitten, maar hield zich zaterdag nog wat op de vlakte. 'De clubs zijn nog in onderhandeling. Vitesse is mijn club en ik ben hier gemaakt tot de speler die ik nu ben. Het zou een mooie stap zijn, maar ik wacht af', zei hij in gesprek met Voetbal International.

Trainer Henk Fraser zei te balen van het aanstaande vertrek van Diks. 'Het is een speler uit eigen jeugd en een talentvolle jongen. Vitesse zal de huid zo duur mogelijk willen verkopen. Ik verwacht dat we zijn vertrek binnen de eigen selectie op kunnen vangen met Julian Lelieveld, Kelvin Leerdam en Sheran Yeini.'

De vleugelverdediger kreeg zaterdag geen speeltijd van Fraser in het oefenduel van Vitesse met Shakhtar Donetsk (2-0 zege). In samenspraak met alle partijen werd besloten dat er geen risico wordt genomen nu Fiorentina zich officieel in Arnhem heeft gemeld voor Diks. 'De staf heeft mij dat verteld en ik heb dat geaccepteerd', aldus Diks.

Fraser sprak na afloop van een 'goede overwinning'. 'We wilden voetballen en er stond defensief een blok. We kwamen nog wel een paar keer goed weg en daar moeten we nog iets geslepener in worden. Voetbal wordt steeds meer een spel van momenten. Maar ik vind dat we al met al een goede wedstrijd hebben gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.