Fiorentina wint met invaller El Hamdaoui bij Genoa

Dankzij een treffer van aanvoerder Manuel Pasqual heeft Fiorentina uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij Genoa drie punten te pakken (0-1). De club uit Florence steeg naar de vijfde plaats.

De beslissing in Stadio Luigi Ferraris viel al na veertien minuten. Pasqual (foto) ontsnapte aan buitenspel na een pass van Gonzalo Rodriguez en verschalkte Genoa-doelman Sebastien Frey, die in de periode 2005-11 bij Fiorentina speelde, met een subtiele lob.

In de tweede helft gunde Fiorentina-trainer Vincenzo Montella nog speeltijd aan Mounir El Hamdaoui. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, AZ en Willem II viel in de 67ste minuut in voor Adem Ljajic, maar kon niets meer aan de uitslag veranderen.

Fiorentina heeft nu achttien punten uit tien wedstrijden, waardoor het vijfde staat in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt tien punten. Genoa bezet de zestiende plaats. Foto: VI Images