Fiorentina verlost Gomez van bijrol bij Bayern München

Mario Gomez heeft zijn gewenste transfer naar Fiorentina eindelijk te pakken. De 27-jarige spits komt over van Bayern München, waar hij het afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor.

Fiorentina verlost Gomez van bijrol bij Bayern München

Dat bevestigt Bayern op de eigen website. Bayern incasseert zestien miljoen euro voor Gomez, maar de transfersom kan de komende jaren oplopen tot twintig miljoen euro. De 58-voudig international van Duitsland (25 doelpunten) tekent de komende dagen een contract tot medio 2017 bij de club uit Florence.

Na het EK van 2012 in Oekraïne en Polen keerde Gomez geblesseerd terug bij Bayern, dat Mario Mandzukic transfervrij had overgenomen van VfL Wolfsburg. De Kroaat startte uitstekend in München, waardoor Gomez ook nadat hij volledig hersteld was van zijn enkelkwetsuur geen basisspeler werd.

In totaal kwam Gomez het afgelopen seizoen, waarin Bayern de treble won, tot 32 officiële wedstrijden en scoorde daarin negentien keer. Aangezien hem in München geen basisplaats gegarandeerd kon worden door de nieuwe trainer Pep Guardiola, besloot de aanvaller zijn heil elders te zoeken.

In zijn drie eerdere seizoenen bewees Gomez de transfersom van dertig miljoen euro, die Bayern in 2009 aan VfB Stuttgart betaalde, wel degelijk waard te zijn. In vier jaar Bayern maakte Super Mario in totaal 112 doelpunten in 172 duels.

'Hij heeft daarmee een grote bijdrage geleverd aan twee landstitels en twee Duitse bekers en natuurlijk het hoogtepunt van afgelopen seizoen, het winnen van de Champions League', zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Ik wil hem bedanken voor zijn prestaties bij Bayern en wens hem veel geluk en succes in Florence.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen