Fiorentina verleidt Verhoek tot Indiaas avontuur

Reacties

Wesley Verhoek heeft in India een nieuwe club gevonden. De aanvaller wordt bij FC Pune City teamgenoot van onder anderen Adrian Mutu.

Fiorentina verleidt Verhoek tot Indiaas avontuur

Verhoek (28), die na zijn vertrek bij Feyenoord zonder club zat, komt tot 1 januari 2016 met FC Pune City uit in de Indian Super League (ISL). Eigenaren van de club zijn de steenrijke Bollywood-acteur Hrithik Roshan en de Serie A-club Fiorentina.

Vrijdag nam Fiorentina contact op met Verhoek om de vacature van buitenspeler in te vullen. Vier dagen later kwam alles rond, zodat hij begin oktober kan beginnen aan het Indiase avontuur.

Trainer David Platt heeft naast Verhoek ook de beschikking over Adrian Mutu, Tuncay Sanli, Kostas Katsouranis, Didier Zokora, Yendrick Ruiz (broer van Bryan), Roger Johnson, Diego Colotto en voormalig Everton-doelman Steve Simonsen.

De ISL is een competitie die slechts een paar maanden loopt. Om het plaatselijke voetbal een impuls te geven werden vorig seizoen al grote namen als Alessandro Del Piero, David Trezeguet en Fredrik Ljungberg gestrikt. Ook nu wordt flink geïnvesteerd in grote namen in het land met 1,2 miljard inwoners.

De Indiase voetbalbond heeft een contract voor vijftien jaar afgesloten met het marketingbureau IMG Reliance, dat de ISL gedurende die periode zal exploiteren. Om de profcompetitie in India te laten slagen, zijn nieuwe stadions en trainingscomplexen gebouwd. Over een periode van tien jaar moet elke stad ieder jaar 2,2 miljoen euro beschikbaar stellen. De clubs worden geleid door gefortuneerde Indiërs en bedrijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.