Fiorentina moet vrezen voor Inter na remise in derby

Fiorentina is er tegen Bologna niet in geslaagd te winnen: 1-1. Daardoor staat de derde plaats op de tocht voor La Viola.

Fiorentina had het voor rust erg moeilijk in de Derby dell'Appenino, waarin de betere kansen voor Bologna waren. In de strijd om de derde plaats kon Fiorentina puntenverlies slecht gebruiken en de paarshemden kwamen een kwartier na rust dan ook op 0-1. De van Barcelona gehuurde Cristian Tello behield het overzicht en speelde in de zestien breed op Federico Bernardeschi, die afrondde met een geplaatst schot. De voorsprong was opvallend, want twee minuten eerder was La Viola met tien man komen te staan door rood (2x geel) voor Matias Fernández.

Bologna kwam een paar minuten na dat doelpunt alweer langszij. De goal van de Rossoblù was vrijwel identiek aan die van Fiorentina. Godfried Donsah speelde breed en Emanuele Giaccherini schoot binnen. Daarna werd er niet meer gescoord.

Het betekent kostbaar puntenverlies voor Fiorentina, want het kan de derde plaats zondag kwijtraken aan Internazionale, dat dan tegen Hellas Verona speelt. Bologna staat tiende.