'Fiorentina moet salaris Mutu blijven doorbetalen'

Een breuk tussen Adrian Mutu en Fiorentina lijkt onafwendbaar. De club uit Florence leeft sinds woensdag in onmin met het enfant terrible en overweegt een gang naar de rechter. Fiorentina hoopt de 31-jarige Roemeen te verkopen.

'Fiorentina moet salaris Mutu blijven doorbetalen'

Mutu verliet woensdag zonder enige reden de training van Fiorentina, waardoor de club besloot hem buiten de selectie te laten voor het uitduel met Bologna van donderdag.

Italiaanse media melden donderdag dat het opnemen van een mobiele telefoon in de kleedkamer de aanleiding is geweest voor het akkefietje. Normaliter wordt het mobiele contact binnen de muren van het kleedlokaal bestraft met een boete. Klaarblijkelijk wilde Mutu niet wachten op een sanctie en zonder iets te zeggen kleedde hij zich weer aan en vertrok.

Viola denkt na over een stevige beslissing. In een verklaring liet de club al weten een gang naar de rechter te overwegen, met werkweigering als voornaamste bezwaar aan het adres van de Roemeen. De club weet zich gesteund door de juristprudentie van de voorbije weken. Sampdoria maakte eenzelfde incident mee met Antonio Cassano.

De zaakwaarnemer van Mutu, Giovanni Becali, schroomt niet de werkgever van Mutu in de weg te zitten en spreekt van een onherstelbare breuk. 'We willen bereiken dat de club het salaris van Adrian blijft doorbetalen.'

Becali: 'Overigens zijn de geruchten over een transfer naar Cesena uit de lucht gegrepen. Mutu is gewild in heel Italië en Europa, maar mag van Fiorentina niet verkassen naar een Italiaanse club. Verder hebben we toestemming een andere club te vinden. Een akkoord met Fiorentina is er nog lang niet, vrijdag zullen we een persconferentie beleggen om alle onwaarheden uit de wereld te helpen.' Het Turkse Galatasaray heeft wel verregaande interesse voor Mutu.

De loopbaan van Mutu is er één van incidenten. In zijn tijd bij Chelsea werd de Roemeen positief getest op het gebruik van cocaïne en in april werd hij voor negen maanden geschorst, omdat hij in januari twee keer positief werd getest op het gebruik van het verboden middel sibutramine. Ook brak hij in oktober bij een gevecht in een bar de neus van een kelner.

Fiorentina is al bezig met een opvolger: Marco Di Vaio. De spits van Bologna, de tegenstander van donderdag, kan rekenen op de warme belangstelling van Fiorentina-trainer Sinisa Mihhajlovic. 'Ik ben bereid hem in Bologna op te gaan halen. Ik neem hem dan mee in mijn auto zodat hij geen verkoudheid oploopt', grapte de oefenmeester van de huidige nummer vijftien van Italië. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's