Fiorentina klopt Inter in duel met explosief slot

Fiorentina heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. La Viola won met 2-1 van Internazionale, dat verder achterop raakt. In het laatste kwartier kregen drie spelers rood.

Fiorentina leek in de veertiende minuut op voorsprong te komen via Josip Ilicic, maar Alex Telles voorkwam op de doellijn een doelpunt van de thuisclub. Marcelo Brozovic scoorde twaalf minuten later wel. De middenvelder van Inter ramde de bal vanaf tien meter hoog in het doel, na een lage voorzet van Rodrigo Palacio.

Het was een doelpunt dat geen recht deed aan de verhoudingen op het veld, want Fiorentina was tot dan toe de baas geweest in Stadio Artemio Franchi. Een kwartier na rust maakte La Viola de verdiende gelijkmaker. Borja Valero kopte raak na een van richting veranderde voorzet.

Fiorentina bleef daarna de betere partij en zette Inter met de rug tegen de muur. In de 83ste minuut werden de problemen van de Nerazzurri nog groter, toen Alex Telles zijn tweede gele kaart kreeg. Inter leek een punt uit het vuur te slepen, maar het ging in de extra tijd mis voor de Milanezen. Doelman Samir Handanovic had een antwoord op een schot van Mauro Zárate en de rebound van Khouma Babacar, maar was kansloos op de tweede inzet van de Senegalese spits. Het leidde een paar knotsgekke minuten in, waarin zowel Zárate (die Jeison Murillo bij zijn nek pakte) en Geoffrey Kondogbia (cynisch applaus aan adres arbiter) rood kreeg.

Fiorentina neemt door de zege plek drie over van AS Roma. De club uit Florence heeft nu 49 punten, twee meer dan Roma en vier meer dan nummer vijf Inter.