Fiorentina haalt zoon Roemeense legende Hagi in huis

Reacties

Fiorentina heeft de zoon van de Roemeense legende Gheorghe Hagi vastgelegd. Middenvelder Ianis Hagi (17) komt over van FC Viitorul Constanta.

Fiorentina haalt zoon Roemeense legende Hagi in huis

Fiorentina nam in 2013 al een optie op Hagi en heeft die nu gelicht. Met de overgang van de jeugdinternational is ongeveer een miljoen euro gemoeid.

Hagi staat bekend als het grootste talent van Roemenië, mede door de aanbevelingen van zijn vader. 'Hij is beter dan ik was op zijn leeftijd', aldus Gheorghe, volgens velen de beste Roemeense voetballer aller tijden, een jaar geleden.

'Mentaal en fysiek steekt hij goed in elkaar, technisch is hij geweldig. Hij is tweebenig, terwijl ik alleen met mijn linkervoet speelde. Hij kan scoren én een goal voorbereiden. Ooit is hij aanvoerder van de Roemeense ploeg, dat weet ik zeker', vervolgde de ex-speler van Real Madrid, Barcelona en Galatasaray.

Hagi heeft niet alleen zijn talent te danken aan zijn vader. Hij werd namelijk gevormd op de Academia Hagi, de naar Hagi senior vernoemde en door hem beheerde voetbalschool. Daarnaast brak Hagi junior in 2014 al op zestienjarige leeftijd door in het eerste van Viitorul, de club waar zijn vader trainer én eigenaar is. In totaal speelde hij 38 duels voor de club, waarin hij vier keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.