Fiorentina bezorgt Barça derde nederlaag op rij

Fiorentina heeft voor een verrassing gezorgd door Barcelona in oefenverband te verslaan. Het duel in het kader van de International Champions Cup eindigde in 2-1.

Fiorentina opende ijzersterk tegen de Champions League-winnaar. La Viola kwam in de vierde minuut op voorsprong via Federico Bernardeschi, die raakkopte na een fraaie voorzet van Borja Valero. Acht minuten later trof Bernardeschi weer doel; ditmaal rondde hij af na voorbereidend werk van Joaquín.

Barcelona raakte niet in de war van de vroege achterstand, want het herpakte zich sterk en creëerde de ene na de andere mogelijkheid. Luis Suarez bracht de stand in de zeventiende minuut op 2-1 na een prachtige assist van Ivan Rakitic. Daarna lieten de Catalanen nog een handvol kansen onbenut. Gonzalo Rodríguez voorkwam in de tweede helft op de doellijn een treffer van Barcelona, dat daardoor voor de derde keer op rij een oefenwedstrijd verliest.

Eerder deze zomer werd Barça al verslagen door Manchester United (3-1) en Chelsea (2-2, na strafschoppen). Volgende week dinsdag begint het seizoen voor Barcelona met het duel met Sevilla om de Europese Super Cup.