Fiorentina bekerfinalist, droom Udinese spat uiteen

Reacties

Fiorentina heeft de bekerdroom van Udinese aan diggelen geschoten. Waar in het eerste duel van de halve finale nog werd verloren met 2-1, maakte Fiorentina die nederlaag vanavond helemaal goed: 2-0.

Fiorentina bekerfinalist, droom Udinese spat uiteen

Al na veertien minuten opende Fiorentina in eigen huis de score. Joaquín legde de bal met het hoofd terug en Manuel Pasqual (op de foto in het midden) ramde de bal met een schitterende volley in het dak van het doel.

Ook bij 1-0 zou Fiorentina al zeker zijn van een finaleplek, maar de 2-0 Juan Guillermo Cuadrado maakte na ruim een uur de weelde nog iets groter. Hoewel Udinese bij een goal een verlenging had afgedwongen, kwam het niet meer zover voor de ploeg die eerder in het toernooi zowel AC Milan als Internazionale uitschakelde.

Fiorentina lijkt zodoende al verzekerd van Europees voetbal via het bekertoernooi. De andere halve finalisten- AS Roma won het eerste duel in eigen huis met 3-2 van Napoli - lijken immers via de ranglijst een (beter) Europees ticket af te dwingen. Bovendien lonkt voor Fiorentina, waar spits Mario Gomez na vijf maanden blessureleed bij de selectie zat maar niet inviel, de zevende bekerwinst in de clubhistorie. De laatste keer dat dat lukte was in 2001.

Voor Udinese is de droom uiteengespat. Na de allereerste editie van de Coppa Italia, in 1922, won die ploeg de prijs immers nooit meer. Ook nu moet daar dus sowieso een jaartje extra op gewacht worden. Tot overmaat van ramp eindigde Udinese, 92 jaar na de enige bekerwinst, het duel ook nog met negen man. Emmanuel Agyemang Badu kreeg een rode kaart en Maurizio Domizzi volgde zijn voorbeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.