Finnbogason verlost van Spaanse droogte

Reacties

Alfred Finnbogason (foto) is dit seizoen eindelijk verlost van de hatelijke nul. De 25-jarige spits maakte bij SC Heerenveen de ene na de andere treffer, maar scoorde woensdagavond pas voor het eerst in het shirt van Real Sociedad.

Finnbogason verlost van Spaanse droogte

De IJslander was met twee treffers de grote man tijdens het Spaanse bekerduel met Real Oviedo (2-0), de koploper van de Segunda División B. En dus is de ban na dertien duels eindelijk gebroken.

'Ik ben blij met mijn eerste treffers voor Real Sociedad en dat we door zijn naar volgende ronde', laat Finnbogason weten via Twitter. De voormalige aanvaller van SC Heerenveen - vorig seizoen topscorer van de Eredivisie met 29 treffers - maakte in zijn eerste tien competitieduels in Spanje - waarvan slechts drie als basisspeler - geen enkel doelpunt, maar in zijn eerste bekerwedstrijd was het direct twee keer raak.

Ook trainer David Moyes, die de IJslander vijf minuten voor tijd een publiekswissel gunde, was gelukkig dat zijn ploeg de achtste finale heeft bereikt. Al was de voormalige manager van Manchester United en Everton ook kritisch. 'Ik ben blij dat we door zijn, maar ik had wel verwacht dat het verschil groter zou zijn met een club uit de Segunda División B', aldus Moyes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.