Finnbogason kan leegloop bij SC Heerenveen vergroten

Marco van Basten heeft SC Heerenveen net een beetje op de rails gekregen, of de trainer moet vrezen voor een uitholling van zijn spelersgroep. Behalve de vertrekkende Filip Djuricic, die onlangs een mondeling akkoord bereikte met Benfica, en Jeffrey Gouweleeuw, die door AZ wordt begeerd staat Alfred Finnbogason in de belangstelling van drie Engelse clubs.

Finnbogason kan leegloop bij SC Heerenveen vergroten

Scouts van Aston Villa, Everton en West Ham United zouden al meerdere keren op de tribune hebben gezeten om de verrichtingen van de aanvaller nader te bekijken. De IJslandse spits, dit seizoen in 23 competitieduels al goed voor negentien doelpunten, heeft in Friesland nog een contract tot medio 2015. Eind januari hengelden al verschillende buitenlandse clubs naar Finnbogason.

'Maar voor mij is een vertrek in de winterstop nooit concreet geweest', aldus Finnbogason (23, foto). 'Dit is mijn eerste seizoen bij SC Heerenveen en ik wil dat hier goed afsluiten.' Een vertrek in de zomer sluit hij echter niet uit. 'Ik weet dat clubs me volgen, maar pas als het concreet wordt, denk ik erover na.'

GewildSC Heerenveen wil de spits graag langer behouden, maar technisch directeur Johan Hansma weet dat Finnbogason gewild is. 'Er heeft zich op dit moment nog geen club concreet gemeld bij ons', zegt Hansma. 'We willen hem zeker niet kwijt, maar tegelijkertijd weet je dat je als SC Heerenveen onder bepaalde voorwaarden een speler moeilijk kan behouden.' Bij een vertrek kan Van Basten voor volgend seizoen feitelijk opnieuw beginnen.

De kans is namelijk groot dat SC Heerenveen ook afscheid neemt van Matthew Amoah, Daniel de Ridder en Gianni Zuiverloon. De aanvallers Amoah en De Ridder werden transfervrij aangetrokken, terwijl verdediger Zuiverloon is gehuurd van de Spaanse club Mallorca.

De Ridder is sinds de winterstop is uitgeschakeld met een nekhernia. De Amsterdammer revalideert momenteel. De verwachting is dat hij nog zeker een maand aan de kant staat. (Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen