Finnbogason in het spoor van Dost, Tomasson en Alves

De productie van Alfred Finnbogason bij SC Heerenveen begint zo langzamerhand ongekende vormen aan te nemen. De 24-jarige IJslander nam afgelopen zaterdagavond beide Friese treffers voor zijn rekening in het uitduel met NAC Breda (2-1 zege) en tilde zijn seizoenstotaal daarmee naar 23 goals in 24 officiële wedstrijden.

Finnbogason in het spoor van Dost, Tomasson en Alves

Met dat aantal treedt Finnbogason in de voetsporen van drie voorgangers bij SC Heerenveen. Sinds de Friese club in 1993 promoveerde naar de Eredivisie slaagden alleen Jon Dahl Tomasson, Afonso Alves en Bas Dost erin ooit minstens 23 keer voor de club te scoren binnen de grenzen van één seizoen.

Tomasson deed dat in de jaargang 1996/97, toen hij finishte op 24 doelpunten in 38 officiële optredens. Afonso Alves vestigde tien jaar later een clubrecord door in veertig officiële wedstrijden liefst 37 keer te scoren.

Dost trof vorig seizoen 32 keer doel in de Eredivisie en voegde daar zes treffers in de strijd om de KNVB-beker aan toe. Met een totaal van 38 doelpunten verbeterde Dost het clubrecord van de eerdergenoemde Alves.

Finnbogason maakte dit seizoen negentien goals in competitieverband en voegde er vier treffers in het bekertoernooi aan toe. De IJslander scoorde in zestien van zijn 24 officiële duels in dit seizoen minstens één keer. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen