Finnbogason evenaart illustere voorgangers Alves en Dost

Reacties

Alfred Finnbogason is weer een stap dichter bij het clubrecord van Gerald Sibon. Door zijn benutte strafschop zondag tijdens het bezoek aan FC Groningen (1-3) heeft de spits nu 45 keer gescoord voor SC Heerenveen.

Finnbogason evenaart illustere voorgangers Alves en Dost

De aanvaller staat na 51 Eredivisie-wedstrijden bij de Friezen op 45 goals. Dat zijn er nog maar twee minder dan eeuwig topscorer Gerald Sibon. Die maakte zijn 47 goals voor Heerenveen in drie perioden: 2002-04, 2007-10 en 2011-12 en kwam in totaal tot 141 Eredivisie-duels.

Door zijn doelpunt tegen FC Groningen staat Finnbogason op gelijke hoogte met Bas Dost en Afonso Alves. Die hadden respectievelijk 66 en 39 wedstrijden nodig voor hun 45 goals.

Finnbogason, die vorig seizoen goed was voor 24 treffers in 31 competitiewedstrijden, staat in deze jaargang al op 21 doelpunten in twintig duels. Daarmee voert hij de topscorerslijst in de Eredivisie aan. Naaste belager Graziano Pellè, die zaterdagavond tijdens de 5-1 thuiszege van Feyenoord op NEC twee keer tot scoren kwam, maakte tot dusverre drie doelpunten minder.

Overigens schoot Finnbogason dit seizoen al acht strafschoppen binnen, waardoor de IJslander een Eredivisie-record in zicht heeft: Ray Clarke was in het seizoen 1978/79 voor Ajax twaalf keer trefzeker vanaf elf meter. Deze eeuw benutte Denny Landzaat de meeste strafschoppen in één jaargang. Als speler van Willem II schoot hij in het seizoen 2001/02 tien keer raak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.