Finland helpt Oranje Onder-19 een handje

Reacties

Oranje Onder-19 heeft donderdag een nipte overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Finland: 1-0. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg begint daardoor goed aan de tweede groepsfase voor kwalificatie voor het EK in Georgië.

Finland helpt Oranje Onder-19 een handje

Op het complex van Achilles 1894 in Assen stuurde Stekelenburg enkele bekende namen het veld in. Zo vormden Spartanen Sherel Floranus en Rick van Drongelen het centrale duo en was Giovanni Troupée van FC Utrecht de rechtsback. In de aanval stonden onder anderen Ajacied Justin Kluivert en NEC'er Ferdi Kadioglu.

Lang leek het duel met Finland in een bloedeloze 0-0 te eindigen, maar de bezoekers deden zichzelf uiteindelijk de das om. Verdediger Juhani Pikkarainen werkte de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Nederland alsnog won.

'Een eerste wedstrijd in zo’n kwalificatietoernooi is altijd moeilijk, dat zien we ook nu weer', zegt Stekelenburg via de kanalen van de voetbalbond. 'Finland is een stugge ploeg en ze spelen erg fysiek voetbal. Zeker in de eerste helft hadden we het hier moeilijk mee. We zijn tevreden dat we het duel in de tweede helft toch over de streep hebben getrokken.'

Vorig jaar doorstond Oranje Onder-19 de eerste groepsfase door in oktober de leeftijdsgenoten van Noorwegen, Roemenië en San Marino te verslaan. In de huidige eliteronde plaatst alleen de nummer één van elke poule zich voor de eindstrijd in Georgië in juli. Poulegenoten Griekenland en Oekraïne spelen donderdagavond hun eerste wedstrijd in de eliteronde.

Opstelling Oranje Onder-19: Bijlow; Troupée, Van Drongelen, Floranus, Wijndal; Koopmeiners, Velanas (71' Van Bergen), De Wit; Kadioglu (91' Kongolo), Piroe (71' Sierhuis), Kluivert.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.