Finaleheld Beto mogelijk toch in het doel tegen Feyenoord

Reacties

Sevilla kon de afgelopen drie weken niet beschikken over Beto, maar de 32-jarige doelman maakt donderdag in het Europa League-duel met Feyenoord mogelijk zijn rentree. De Portugese international heeft de groepstraining hervat na de hamstringblessure die hij tijdens de eerste speelronde van de Primera División had opgelopen.

Finaleheld Beto mogelijk toch in het doel tegen Feyenoord

Beto moest op 23 augustus tegen Valencia al na achttien minuten naar de kant en miste de competitiewedstrijden tegen Espanyol en Getafe. Bovendien was hij ook niet van de partij toen Portugal in eigen huis met 1-0 verloor van Albanië in het kader van de EK-kwalificatie. Die nederlaag kostte bondscoach Paulo Bento de kop.

Maandag bleek echter dat Beto zijn fysieke ongemakken achter zich had gelaten toen hij zich meldde op het trainingsveld van Sevilla. Omdat ook tweede doelman Mariano Barbosa een blessure opliep, is dat goed nieuws voor trainer Unai Emery. Te meer omdat Beto vorig seizoen nog een heldenrol vertolkte in penaltyreeks van de gewonnen Europa League-finale tegen Benfica.

'Die wedstrijd heb ik nog vaak teruggekeken', zegt Beto maandag in gesprek met FIFA.com. 'Het was de meest intense finale van mijn carrière, een memorabele dag. Vooral omdat ik als ex-speler van Sporting Lissabon en FC Porto van Benfica won', aldus de sluitpost over de EL-winst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.