Finale Confederations Cup sluit zeer druk jaar Oscar af

Een blik op zijn wedstrijdschema van de afgelopen twaalf maanden leert dat Oscar echt aan vakantie toe. Met de finale om de Confederations Cup kan de teller voor dit seizoen eindigen op 88 duels voor club en land.

Finale Confederations Cup sluit zeer druk jaar Oscar af

Voor de 21-jarige Oscar begon het seizoen bij het Braziliaanse Internacional. Na twee duels in de Braziliaanse competitie maakte de international de overstap naar Chelsea, waar hij weinig aanpassingsproblemen kende.

De aanvallende middenvelder miste in zijn eerste seizoen in Londense dienst slechts vijf officiële wedstrijden. Vier duels in de Premier League en de verloren Community Shield-ontmoeting met Manchester City (2-3) moest Oscar vanaf bank of tribune aanschouwen.

Van de interlands van Brazilië miste Oscar er vier, al moet daarbij worden aangetekend dat het ging om duels buiten de FIFA-kalender om en met enkel spelers uit de Braziliaanse competitie. Bovendien was hij niet alleen actief voor A Seleção, maar vertegenwoordigde hij Brazilië ook nog zes keer tijdens de Olympische Spelen van 2012. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen