Filipe Luís verruilt Atlético Madrid voor Chelsea

Reacties

Filipe Luís verruilt Atlético Madrid voor Chelsea. De Londense topclub betaalt circa 25 miljoen euro voor de linksback. De Braziliaan tekent naar verluidt een contract voor vier seizoenen op Stamford Bridge.

Filipe Luís verruilt Atlético Madrid voor Chelsea

De komst van de 28-jarige verdediger, die deze zomer ontbrak in de WK-selectie van De Goddelijke Kanaries, hing al lange tijd in de lucht, al hield de Spaanse club vanaf het begin vast aan de hoofdprijs van circa 25 miljoen euro.

Met het vertrek van Luís raakt de kampioen van Spanje in korte tijd twee belangrijke spelers kwijt aan de Engelse grootmacht. Eerder strikten The Blues al topscorer Diego Costa, terwijl doelman Thibaut Courtois na drie seizoenen Atlético terugkeert naar Chelsea. De Belg werd in die periode door Chelsea verhuurd aan de Madrilenen.

De vleugelverdediger, die in het seizoen 2004/05 nog onder contract stond bij Ajax maar de hoofdmacht nooit haalde, moet er nog wel persoonlijk uitkomen met Chelsea. Filipe Luís stond sinds 2010 onder contract bij Atlético Madrid, waar hij de afgelopen vier seizoenen tot 127 competitiewedstrijden kwam.

Het afgelopen seizoen beleefde de linksachter zijn hoogtepunt in het shirt van Atléti. Onder leiding van de succesvolle coach Diego Simeone werden de Madrilenen kampioen van Spanje en bereikten zij de finale van de Champions League (4-1 verlies na verlenging).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.