FIFPro stopt onderhandelingen transfersysteem

Reacties

De gesprekken over een hervorming van het transfersysteem zijn tot nader order gestaakt. De internationale spelersvakbond FIFPro krijgt naar eigen zeggen geen steun voor zijn fundamentele voorstellen.

FIFPro stopt onderhandelingen transfersysteem

De FIFPro zat sinds maart aan tafel met vertegenwoordigers van de Europese clubs (ECA) en de profliga's (EPFL) om te spreken over een wijziging van het transfersysteem. De spelersvakbond vond echter geen gehoor bij de gesprekpartners over de volgens FIFPro noodzakelijke uitgangspunten.

De FIFPro wil namelijk dat spelers meer bescherming krijgen als clubs niet aan hun verplichtingen voldoen. Zo wordt er gepleit voor een kosteloze en automatische ontbinding van een contract zodra een club dertig dagen op zich laat wachten met het uitbetalen van loon.

Daarbij moet een voetballer na een vertrek vanwege contractproblemen ook de vrijheid krijgen om zonder restricties een nieuwe club te vinden in eigen of buitenland, ook buiten de transferperiodes om. De spelersvakbond acht deze maatregelen noodzakelijk bij de hervorming van het transfersysteem.

'De FIFPro maakt zich steeds meer zorgen over het gat tussen arm en rijk in het voetbal en over de gevolgen van de economische problemen', aldus secretaris-generaal Theo van Seggelen. 'Maar een brede discussie kan alleen gevoerd worden als alle partijen, zoals ECA en EPFL, de fundamentele maatregelen steunen waarmee een contract voor een speler meer zekerheid biedt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.