FIFA-bobo Chung hangt megaschorsing boven het hoofd

Reacties

Kandidaat-FIFA-voorzitter Mong-Joon Chung hangt een verbanning van vijftien jaar boven het hoofd. De ethische commissie van de wereldvoetbalbond is een onderzoek naar de Zuid-Koreaan gestart. 'Ze willen mijn campagne saboteren.'

FIFA-bobo Chung hangt megaschorsing boven het hoofd

De bijdrage die Chung leverde aan het WK-bid van Zuid-Korea voor het kampioenschap van 2022 wordt onder het vergrootglas gelegd. De Zuid-Koreaan zegt zelf volgens het boekje te hebben gehandeld en is zich van geen kwaad bewust. Te meer omdat zijn rol in de kandidaatstelling van zijn land naar eigen zeggen al eerder is doorgelicht.

'Ik word nu gezocht omdat ik de huidige macht van de FIFA omver wil werpen', schoot ex-vice-voorzitter Chung met scherp op een speciaal ingelaste persconferentie. 'Ze saboteren nu niet alleen mijn kandidaatschap, maar ook de hele verkiezing van de nieuwe voorzitter van de bond. Zo wordt het een regelrechte farce. Maar uiteindelijk zal het recht zegevieren', stelde de 63-jarige voetbalbobo, die net als Michel Platini en prins Ali Bin Al-Hussein op 26 februari kandidaat is bij de verkiezing van de nieuwe president van de wereldvoetbalbond.

Chung wordt ervan verdacht mede-bestuurders te hebben gevraagd een fonds in het leven te roepen ter bevordering van de ontwikkeling van het wereldwijde voetbal. Zuid-Korea zou daar zo'n 700 miljoen euro uit gestort krijgen, voor het opbouwen van nieuwe aan het voetbal gelinkte infrastructuur en de renovatie van bestaande faciliteiten. Er wordt nu door de ethische commissie van de FIFA uitgezocht of dat voorstel gelinkt kan worden aan de kandidatuur van Zuid-Korea voor het organiseren van het WK 2022. Mocht Chung schuldig bevonden worden, kan hij voor vijftien jaar geschorst worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.