'FIFA wil salarissen met vijftig procent verhogen'

Reacties

Hoewel de FIFA in financieel opzicht bepaald geen topjaar achter de rug heeft, ligt er een plan om de hoogste bestuurders van de wereldvoetbalbond een salarisverhoging van vijftig procent te geven. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

'FIFA wil salarissen met vijftig procent verhogen'

Terwijl diverse sponsors zijn afgehaakt en de FIFA op een verlies van honderden miljoenen dollar afstevent, zijn de plannen tijdens aankomende vergadering een serieus onderwerp van gesprek. Het salaris van leden van de FIFA Council zou daardoor in één klap kunnen stijgen van 300 duizend naar 450 duizend dollar.

Dat is opmerkelijk, aangezien de aanzienlijke bonussen voor FIFA-officials werden afgeschaft. Vanaf 2014 is het jaarsalaris van leden van het hoogste bestuursorgaan van de wereldvoetbalbond toen ook al met vijftig procent verhoogd: van twee ton per jaar naar drie ton, terwijl het aantal raadsleden is toegenomen van 25 naar 35.

De nieuwe salariscommissie van de FIFA zorgde er onlangs al voor dat voorzitter Gianni Infantino naast zijn jaarlijkse wedde van 1,5 miljoen Zwitserse francs toegang heeft tot aanzienlijke bonussen, waarbij het ook over bedragen met zes nullen gaat. Alsof het nog niet genoeg is, krijgt de opvolger van Sepp Blatter ook een onkostenvergoeding.

Het uiteindelijke oordeel over het al dan niet doorvoeren van de salarisverhogingen is aan het speciale FIFA Finance Committee, dat momenteel onder leiding staat van voorzitter Alejandro Dominguez uit Paraguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.