FIFA wil gearresteerde Webb levenslang schorsen

Reacties

De ethische commissie van de FIFA heeft op basis van zijn bevindingen in een onderzoeksrapport geadviseerd voormalig vice-voorzitter Jeffrey Webb een levenslange schorsing op te leggen.

FIFA wil gearresteerde Webb levenslang schorsen

De onderzoekskamer heeft het rapport op 26 april doorgestuurd naar de tuchtkamer met de aanbeveling Webb voor de rest van zijn leven uit te sluiten van alle voetbalgerelateerde activiteiten, wegens het verbreken van de ethische code van de wereldvoetbalbond. De tuchtkamer heeft het document zorgvuldig bestudeerd en heeft nu een proces opgestart tegen Webb.

Webb bekende op 23 november vorig jaar schuldig tijdens een rechtszaak in New York. De oude president van de CONCACAF (bond van Noord- en Midden-Amerika) heeft zich schuldig gemaakt aan diverse misdrijven, zoals fraude en het witwassen van geld. De 51-jarige bobo uit de Kaaiman Eilanden zei vorige maand spijt te hebben van die zelfverrijking door illegale praktijken.

Op 27 mei vorig jaar was Webb een van de FIFA-officials die werd gearresteerd in Zürich. Behalve een straf van de FIFA hangt hem ook een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar boven het hoofd. Volgende maand volgt het oordeel in Brooklyn, New York. Bij de FIFA krijgt Webb nog de kans zich te verweren en eventueel bewijs aan te leveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.