FIFA wijst verzoek Barcelona om speciale transfer af

Reacties

Barcelona krijgt van de FIFA geen speciale toestemming om tijdens de periode van schorsing een extra verdediger te halen wegens de lange afwezigheid van Thomas Vermaelen, die mogelijk pas volgend seizoen weer in actie komt door een hamstringblessure.

FIFA wijst verzoek Barcelona om speciale transfer af

Barcelona trok afgelopen zomer nog liefst negentien miljoen euro uit voor de Belgische verdediger (foto), maar trainer Luis Enrique heeft in nog geen enkele officiële wedstrijd een beroep op hem kunnen doen. Door een operatie staat de 29-jarige ex-Ajacied nog vier tot vijf maanden aan de kant.

De Catalaanse grootmacht had daarom bij de wereldvoetbalbond een speciaal verzoek ingediend om, ondanks het verbod om in de transferperiodes van 2015 géén spelers te mogen aantrekken, met speciale permissie verdedigende versterking te halen. De FIFA heeft laten weten daarvoor geen toestemming te verlenen.

De laatste hoop van Barcelona is nu gevestigd op het beroep dat de club heeft ingediend bij het Internationaal Sportgerechtshof CAS. Afgelopen week was de directie van de Blaugranas tijdens een speciale hoorzitting van het CAS om het beroep toe te lichten met getuigenissen van enkele jeugdspelers. De FIFA legde Barça de straf op wegens het op te jonge leeftijd aantrekken van die buitenlandse talenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.