FIFA verkiest wereldkampioen Löw boven Ancelotti

Reacties

Joachim Löw is maandag uitgeroepen tot FIFA World Coach of the Year 2014. De bondscoach van Duitsland troefde zijn collega's Carlo Ancelotti en Diego Simeone af in de verkiezing van de wereldvoetbalbond.

FIFA verkiest wereldkampioen Löw boven Ancelotti

Het trio dat de laatste schifting overleefde boekte de meest aansprekende successen. Winnaar Löw leidde Duitsland naar de vierde wereldtitel in de historie. De winst van de Champions League, de tiende Europa Cup I in de historie van Real Madrid, door Ancelotti en de knappe Spaanse titel van Simeone met Atlético Madrid, waren hier niet tegen opgewassen.

Ancelotti, Löw en Simeone waren de drie overgebleven kandidaten van een lijst van tien trainers, waartoe verder Antonio Conte (Juventus/Italië), Louis van Gaal (Nederland/Manchester United), Pep Guardiola (Bayern München), Jürgen Klinsmann (Verenigde Staten), José Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City) en Alejandro Sabella (Argentinië) hoorden.

Löw is na José Mourinho (2010), Guardiola (2011), Vicente del Bosque (2012) en Jupp Heynckes (2013) de vijfde trainer die door de FIFA wordt geëerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.