FIFA strooit met geld en laat middagduels ongemoeid

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft laten weten dat de aanvangstijden van de WK-duels niet veranderd zullen worden. Er was kritiek ontstaan omdat in Brazilië rond het middaguur de temperaturen hoog kunnen oplopen.

FIFA strooit met geld en laat middagduels ongemoeid

Met name spelersvakbond FIFPro, die namens vijftigduizend aangesloten voetballers spreekt, toonde zich kritisch. In de speelsteden Fortaleza, Natal, Recife en Salvador staan enkele duels voor 13.00 uur geprogrammeerd, terwijl vanwege het tropische klimaat op dat tijdstip beginnen allesbehalve ideaal is.

In verband met de Europese tv-uitzendingen zijn liefst 24 wedstrijden gepland aan het begin van de middag, zodat die prime time  uitgezonden kunnen worden. De mededeling van Blatter is opvallend. Waar hij nu zegt niet aan de aanvangstijden te willen tornen, liet hij zich vorige week juist nog ontvallen dat er wel degelijk over gepraat kon worden.

En passant maakte de FIFA bekend dat het totale prijzengeld voor het WK van volgend jaar met liefst 33 procent zal stijgen ten opzichte van het toernooi in 2010 in Zuid-Afrika. Destijds werd 420 miljoen dollar (327,5 miljoen euro) verdeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen